Razvoj kulture

Sample icon1 Dom kulture surađuje s organizacijama civilnog društva i svim drugim dionicima razvoja kulture na širem gradskom području.

Razvoj turizma

Sample icon 2 TKIC d.o.o. u razvoju turizma lokalne zajednice ima ulogu prvenstveno kao pružatelj infrastrukturne podrške tom procesu.

Ljudski resursi

Sample icon 3 Radionice, predavanja, okrugli stolovi, sastanci i jačanje kapaciteta samo su neke od aktivnosti razvoja ljudskih resursa kojima se bavimo.

 • U TKIC-u održan okrugli stol o mogućnosti financiranja projekata EU sredstvima

  S ciljem informiranja javnog sektora o mogućnostima financiranja projekata sredstvima fondova Europske unije u nadolazećem razdoblju, Agencija za razvoj Varaždinske županije (AZRA) organizirala je u Lepoglavi okrugli stol pod nazivom"EU pogodnosti za javni sektor", a domaćin mu je bio Turističko kulturno-informativni centar.

  - Prvi je ovo od tri okrugla stola koja ćemo organizirati u Varaždinskoj županiji s ciljem upoznavanja jedinica lokalne samouprave i javnih regionalnih tijela s mogućnostima prijave na EU fondove – objasnio je Krunoslav Lukačić, direktor AZRA-e.

  Da bude domaćin ovom okruglom stolu Lepoglava je izabrana kao primjer dobre prakse u "povlačenju" sredstava iz fondova Europske unije.

  - U Lepoglavi je sredstvima Europske unije isfinancirano više od 30 projekata što potvrđuje da smo poticajna sredina za proaktivne pristupe korištenja europskog novca. Za korištenje tog novca nužno je dijeliti vlastito znanje i iskustvo, ali istovremeno i učiti od boljih od nas – istaknuo je Hrvoje Kovač, zamjenik gradonačelnika grada Lepoglave.

  Želja je Varaždinske županije da se u što većoj mjeri iskoriste sredstva iz fondova Europske unije koja stoje na raspolaganju, potvrdio je to Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije.

  - Naš je cilj i obaveza da svugdje gdje je to moguće uzmemo sredstva koja nam nudi Europska unija. Kroz prijavljene projekte moramo uzeti što više tog novca te se tako i dalje razvijati – rekao je Paljak koji je na okruglom stolu predstavio primjer uspješno provedenog projekta osiguranja pomoćnika za učenike s posebnim potrebama.

  Uz njega, na okruglom su stolu, govoreći o korištenju ESI fondova u različitim područjima, izlagali Ivana Prikratki, voditeljica projekta u AZRA-i, Robert Vugrin, zamjenik župana, Ana Cecelja, koordinator za EU projekte i informiranje iz Studentskog centra Varaždin te Damjan Županić, direktor TKIC-a. 

  Okrugli je stol organiziran u okviru milijun i 421 tisuću kuna vrijednog projekta "Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova".
  by Nevenka
 • Najava: predavanje SRČANI INFARKT – uzroci, suvremene metode liječenja, prevencija, preporuke za život nakon infarkta
  by Nevenka
 • Završen 21. međunarodni festival čipke

  - Još smo jednom pokazali svu ljepotu i raskoš čipke, kako naše lepoglavske kojoj se svi dive tako i čipaka iz hrvatskih čipkarskih centara te devet europskih država. Zadovoljni smo što su kroz ova četiri dana u Lepoglavi boravili naši brojni prijatelji s kojma nas je povezala čarobna nit čipke.

  Vrijednost i kvalitetu festivala potvrdila je i SR Njemačka, naš ovogodišnji partner, brojni visoki gosti koji su boravili u Lepoglavi, a vjerujem i ostali posjetitelji koji su u Lepoglavi ovih dana mogli uživati u brojnim ponuđenim sadržajima – rekao je povodom zatvaranja 21. međunarodnog festivala čipke lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

  Zadnjeg dana 21. međunarodnog festivala čipke održan je tradicionalni kulturno-umjetnički program "Lepoglavski kušlec" uz nastup kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i Slovenije. Započeo je mimohodom centrom Lepoglave, a nastavljen nastupima na glavnoj pozornici u festivalskom šatoru. Posjetiteljima su se plesovima i pjesmama krajeva iz kojih dolaze predstavili KUD Goričan, Hrvatsko kulturno društvo Pomurje iz Lendave u Sloveniji i KUD Marof iz Novog Marofa. U glazbenom djelu nastupio je Tamburaški orkestar Biseri iz Kamenice te Pihalni orkestar Alples  iz Železnikija s mažoretkinjama te Limena glazba Lepoglave koja je ovom prigodom održala svoj godišnji koncert.

  Već tradicionalno festival je završen gradonačelnikovim gulašom, a kraj su festivala glasnim pucnjem označili kuburaši iz kuburaških udruga "Glasna kubura" iz Kamenice i "Prva kubura" iz Višnjice.

  Tijekom cijelog dana posjetitelji su pavlinskom samostanu imali prigode razgledati izložbe čipaka te posjetiti 8. sajam tradicijskog rukotvorstva i starih zanata.
  U lepoglavskoj župnoj crkvi održana je koncelebrirana sveta misa za čipkarice i sudionike 21. međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi.

  by Nevenka

Dom kulture je središnje mjesto društvenog života Lepoglave

tkic.fotka 

Prati novosti

Pretplatite se na naše e-Novosti i na vrijeme saznajte novosti na našim stranicama.

Natječaji i javna nabava

Pravo na pristup informacijama

inf_logo

Linkovi

Javni poziv za korištenje poslovnog prostora

Na temelju Ugovora o međusobnim pravima i obavezama između Grada Lepoglave i TKIC d.o.o. od 24. travnja 2009. g. čl. 6. o davanju poslovnog prostora na korištenje, Povjerenstvo za provedbu natječaja za davanje na korištenje poslovnih prostora TKIC d.o.o. Lepoglava, Hrvatskih pavlina 7, 42250 Lepoglava, raspisuje

J A V N I     P O Z I V
br. 1/2011 za prikupljanje pisanih ponuda za korištenje poslovnog prostora

Uvid u prostore za koji je raspisan javni natječaj koji se daju u zakup moguć je radnim danom od 8-15 sati uz prethodnu najavu na brojeve telefona: 042/494-307, 494-308 i mobitele 0993191786 i 0993191787 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Uz ponudu se prilaže:
1.    dokaz o hrvatskom državljanstvu za fizičku osobu, odnosno za pravne osobe izvod iz odgovarajućeg registra ne stariji od šest mjeseci, te za obrt rješenje ili obrtnica Ureda za gospodarstvo
2.    dokaz o prvenstvenom pravu na sklapanje ugovora o korištenju poslovnog prostora osoba iz stavka 3. uvjeta natječaja, te dokaz da nisu korisnici mirovine,
3.    ostalo što je navedeno u natječaju.
Ponude na natječaj dostavljaju se poštom na adresu:
TKIC d.o.o., Hrvatskih pavlina 7, 42250 Lepoglava, ili se predaju neposredno Povjerenstvu za provedbu natječaja za davanje na korištenje poslovnog prostora TKIC d.o.o. Lepoglava, u zatvorenoj omotnici s napomenom: "Za natječaj za zakup poslovnog prostora - ne otvaraj".

Najpovoljnijom ponudom smatra se ona koja uz ispunjenje ostalih uvjeta iz natječaja sadrži najveći ponudbeni iznos, osim u slučaju kad ponudu istaknu osobe iz stavka 3. uvjeta natječaja.

U slučaju da dva ili više ponuđača ponude isti iznos, usmenim će se nadmetanjem između tih ponuđača utvrditi najpovoljnija ponuda.

Ponude prispjele na javni natječaj razmatrati će se na sjednici Povjerenstva za provedbu natječaja za davanje na korištenje poslovnih prostora TKIC d.o.o. Na sjednici se vodi zapisnik. Povjerenstvo za provedbu natječaja za davanje na korištenje poslovnih prostora, utvrđuje najpovoljniju ponudu radi donošenja odluke o davanju poslovnog prostora na korištenje.

Pojedinosti vezane na troškove održavanja definirati će se ugovorom. Najpovoljniji ponuđač dužan je najkasnije u roku od 8 dana od okončanja natječaja sklopiti Ugovor o korištenju poslovnog prostora, u protivnom, će se smatrati da je odustao od sklapanja Ugovora.

Ugovor o korištenju poslovnog prostora sklopiti će se kao ovršna isprava sukladno odredbi članka 23. Zakona o zakupu poslovnog prostora, na trošak zakupnika. Pri sklapanju ugovora zakupnik treba priložiti bjanko zadužnicu ovjerenu kod javnog bilježnika kao osiguranje podmirenja zakupnine i ostalih troškova koji terete poslovni prostor u visini jednogodišnje zakupnine.

U Lepoglavi, 20.12.2011.

TKIC d.o.o.
Direktor,
Vladimir Ivanuša, mag.oec.

Nalazite se ovdje: Javni poziv za korištenje poslovnog prostora