U TKIC-u održan okrugli stol o mogućnosti financiranja projekata EU sredstvima

S ciljem informiranja javnog sektora o mogućnostima financiranja projekata sredstvima fondova Europske unije u nadolazećem razdoblju, Agencija za razvoj Varaždinske županije (AZRA) organizirala je u Lepoglavi okrugli stol pod nazivom"EU pogodnosti za javni sektor", a domaćin mu je bio Turističko kulturno-informativni centar.

- Prvi je ovo od tri okrugla stola koja ćemo organizirati u Varaždinskoj županiji s ciljem upoznavanja jedinica lokalne samouprave i javnih regionalnih tijela s mogućnostima prijave na EU fondove – objasnio je Krunoslav Lukačić, direktor AZRA-e.

Da bude domaćin ovom okruglom stolu Lepoglava je izabrana kao primjer dobre prakse u "povlačenju" sredstava iz fondova Europske unije.

- U Lepoglavi je sredstvima Europske unije isfinancirano više od 30 projekata što potvrđuje da smo poticajna sredina za proaktivne pristupe korištenja europskog novca. Za korištenje tog novca nužno je dijeliti vlastito znanje i iskustvo, ali istovremeno i učiti od boljih od nas – istaknuo je Hrvoje Kovač, zamjenik gradonačelnika grada Lepoglave.

Želja je Varaždinske županije da se u što većoj mjeri iskoriste sredstva iz fondova Europske unije koja stoje na raspolaganju, potvrdio je to Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije.

- Naš je cilj i obaveza da svugdje gdje je to moguće uzmemo sredstva koja nam nudi Europska unija. Kroz prijavljene projekte moramo uzeti što više tog novca te se tako i dalje razvijati – rekao je Paljak koji je na okruglom stolu predstavio primjer uspješno provedenog projekta osiguranja pomoćnika za učenike s posebnim potrebama.

Uz njega, na okruglom su stolu, govoreći o korištenju ESI fondova u različitim područjima, izlagali Ivana Prikratki, voditeljica projekta u AZRA-i, Robert Vugrin, zamjenik župana, Ana Cecelja, koordinator za EU projekte i informiranje iz Studentskog centra Varaždin te Damjan Županić, direktor TKIC-a. 

Okrugli je stol organiziran u okviru milijun i 421 tisuću kuna vrijednog projekta "Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova".
Nalazite se ovdje: Vijesti Novosti U TKIC-u održan okrugli stol o mogućnosti financiranja projekata EU sredstvima